BRCT-Timisoara
BRCT-Timisoara
   

   

BRCT-Timisoara BRCT-Timisoara
Informatii generale
Noutăţi
Prezentare regiune
Organizare instituţională
Hotărâri AG şi Decizii CD
Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia
Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia
Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006
Comunicare
Vizibilitate
Oportunităţi de angajare
Galerie foto
Contact
Legături utile
Ziua Cooperarii Europene
2014-2020
Achiziții publice
Programul Interreg IPA România-Serbia

Stirile BRCT Timisoara in format XML
BRCT-Timisoara - RSS feader
Home | Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia | Descriere generală

Descriere generală



Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia este continuarea programelor de cooperare transfrontalieră dintre România și Serbia derulate în perioada precedentă, un program ce reprezintă a doua fază a Instrumentului de Nouă Vecinătate, aprobat de Comisia Europeană în data de 27 martie 2008, pentru perioada 2007 – 2013.

Existența condițiilor de bază pentru cooperarea transfrontalieră, oferite de cele două programe anterioare, au favorizat implementarea noului instrument integrat de cooperare transfrontalieră, implementat la graniţele externe ale Uniunii Europene, cu statele candidate și potențial candidate, începând cu anul 2007. Astfel, procesul de programare a fost lansat la Timişoara în 30 mai 2006, bazându-se pe informațiile din Documentul Comun de Programare aferent pentru Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006 şi pe datele primite de la Institutul Naţional de Statistică din România.

Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), Componenta Transfrontalieră şi cofinanţat de Statele Partenere în Program, fiind rezultatul efortului de cooperare dintre autorităţile locale, regionale şi naţionale ale României şi ale Republicii Serbia, sprijinite de către Delegaţia Comisiei Europene.

Obiectivul general al programului este de a realiza o dezvoltare economico-socială durabilă şi echilibrată a regiunii de graniţă dintre România și Serbia, prin creşterea competitivităţii economice globale a acestei regiuni şi prin îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţilor din zona de graniţă a ambelor ţări.

Programul este structurat pe 4 axe prioritare, finanţând proiecte privind dezvoltarea economică şi socială, protecţia mediului şi pregătire pentru situaţii de urgenţă precum şi promovarea activităţilor „people-to-people.” Odată cu cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte a fost lansat un apel tematic dedicat Strategiei Uniunii Europene privind Regiunea Dunării, proiectele finanțate în cadrul Axei prioritare 2 - Mediu și pregătirea pentru situații de urgență adresându-se acestei strategii.



Granițe comune. Soluții comune.
Curs valutar 31.12.2024

EURO 4.9741 -0.05% scadere
USD 4.7768 0.25% crestere
Gr. aur 401.0611 0.00% stationare


EUROPA - Portalul Uniunii Europene
ADR VEST
ADR Sud-Vest Oltenia
European Cooperation Day
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice
InforEuro



© 2008 Continutul acestui site este proprietatea BRCT Timisoara. ® Powered by 3Waves.net Studio

Steagul Uniunii Europene Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Intreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web. Pentru informații despre celelalte programe finanțate de Uniunea Europeană în România, cât și pentru informații detaliate privind Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați adresa web a Reprezentanței Comisiei Europene în România. Pentru eventuale sesizări vă rugăm să ne contactați.