În data de 03 martie 2014 la Reșița, jud. Caraș-Severin, Autoritatea de Management împreună cu Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timișoara au organizat cea de-a treia întâlnire a Grupului Comun de Lucru de programare 2014-2020.
Activitatea grupului de programare se concentrează în prezent asupra elaborării analizei teritoriale si a analizei SWOT a ariei eligibile precum si asupra colectării ideilor de proiecte strategice ce ar putea primi finanțare in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia pentru perioada 2014 – 2020.
La reuniune au luat parte reprezentanții Autorității Naționale din cadrul Biroului de Integrare Europeană a Serbiei (Guvernul Republicii Serbia), reprezentanți ai administrației publice regionale și locale din Republica Serbia (districtele Banatul de Nord, Banatul Central, Banatul de Sud, Branicevski și Borski) și din România (județele Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți), ONG-uri.
Obiectivul global al procesului de programare îl constituie elaborarea programului operaţional pentru zona de frontieră România – Republica Serbia şi planificarea implementării acestuia în cel mai eficient mod, în conformitate cu legislaţiile naţionale din România şi Republica Serbia şi legislația Uniunii Europene. Acest nou program va continua finanțarea cooperării transfrontaliere în zona de graniță româno-sârbă prin intermediul Instrumentului de Asistență pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene și a guvernelor celor două state.
Potențialii beneficiari precum și toți cei interesați de activitatea de programare a cooperării transfrontaliere româno-sârbe pot consulta și contribui la dezvoltarea analizei teritoriale şi a analizei SWOT prin transmiterea observațiilor pe marginea acestor documente pana la data de 14 martie 2014. De asemenea, tot până la data de 14 martie 2014 pot fi transmise ideile de proiecte strategice ce ar putea contribui la dezvoltarea socio-economică a regiunii de graniță.
Aceste documente, aflate în lucru, pot fi consultate accesând site-ul www.brct-timisoara.ro, secțiunea
2014-2020 sau accesând site-ul
www.romania-serbia.net
Observațiile pe marginea celor doua documente precum si ideile de proiecte strategice pot fi transmise pe următoarele adrese de e-mail:
romania-serbia@mdrap.ro și
ipacbc@brct-timisoara.ro